Областния управител Стефан Сабрутев бе официален гост на празника на село Момчиловци

 Областния управител Стефан Сабрутев бе официален гост на празника на село Момчиловци

Областния управител на област Смолян Стефан Сабрутев бе официален гост на празника на село Момчиловци, който по традиция се отбелязва в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена. Той поздрави жителите и гостите на Момчиловци като сподели, че Момчиловци е магическо място с многолетна и многолика история. Магически са и хората, живеещи тук, запазили толкова години българското и родопското гостоприемство. В приветствието си към присъстващите Стефан Сабрутев допълни, че дошъл за първи път тук, човек е трудно да си тръгне, не само заради природата, а най-вече заради хората, които мислят един за друг, заради духа на селото, съхранените му културни, родови традиции и християнски ценности. Стотици са творците и обществениците, спортистите и предприемачите, които разнасят славата и чертаят пътя му.

В навечерието на светлия празник на Светите равноапостоли Константин и Елена, Момчиловци изпраща своите абитуриенти и поздравява 50-годишните юбиляри. По този повод Областният управител поздрави зрелостниците, като ги призова да не забравят своето училище и неповторимите преживявания в него. Да помнят и уважават учителите си, да запазят приятелствата! На абитуриентите пожела здраве, сполука и щастливо бъдеще, а на юбилярите, да не прекъсват корените с родното място и винаги да се завръщат тук.

На жителите и гостите на Момчиловци Областния управител Стефан Сабрутев пожела да бъдат благословени с много здраве и благополучие, позитивна сила и вдъхновение за нови успехи в това, към което се стремят и да ги закрилят Светите равноапостоли Константин и Елена.

Вирни се горе