Областната комисия „Военни паметници“ проведе заседание във връзка с актуализацията на областния регистър

Областната комисия „Военни паметници“ проведе заседание във връзка с актуализацията на областния регистър

Областната комисия „Военни паметници“ проведе заседание във връзка с актуализацията на областния регистър, която трябва да се извърши до края на месец май, съгласно заповед на министъра на отбраната. На срещата присъстваха заместник областният управител Явор Руженов, и.д. “Главен секретар на Областна администрация“ Андрей Кадишев, Иво Антонов-началник отдел „Военни паметници и военно-патриотично възпитание“ в Министерство на отбраната, членовете на областната комисия.

vienni

На територията на област Смолян към настоящия момент има регистрирани 71 военни паметници, които са вписани в областния регистър.

„Много е важно да съхраним и опазим военните паметници, издигнати на територията на нашата област, защото те са символ на признателност към воините, отдали своя живот за освобождението и националното обединени на България“, каза Андрей Кадишев.

Представителят на Министерство на отбраната Иво Антонов представи пред присъстващите измененията в Закона за военните паметници. На срещата бяха обсъдени координацията по въпросите на издирването, картотекирането, опазването , поддържането, възстановяването и изграждането на военни паметници.

Вирни се горе