Областната комисия по заетост одобри предложенията по Регионалната програма за заетост

Областната комисия по заетост одобри предложенията по Регионалната програма за заетост

Областната комисия по заетост одобри днес предложенията по Регионалната програма за #заетост. Заседанието бе ръководено от областният управител Емил Хумчев, който е председател на комисията. Присъстваха още заместник областният управител Явор Руженов, Фани Николова-директор на Дирекция „Регионална служба по заетост“-Пловдив, представители на общините в област #Смолян, директори на дирекции, както и членовете на областната комисия по заетост.

По Регионалната програма за заетост в област #Смолян ще бъдат ангажирани 369 души на територията на 129 населени места в цялата област. Те ще работят на пълен работен ден, за пет месеца и половина-от 15 юни до 30 ноември. Осигурените средства за област Смолян възлизат на 1 818 322 лв. За първи път по Програмата се допуска партньорство с предприятия от частния сектор, които също ще могат да назначат безработни лица. За Областна администрация са заложени 30 бройки. В Община Смолян ще бъдат назначени 38 лица; в Общинска администрация #Чепеларе-19; в #Баните -26; #Борино-30; #Девин-40; #Златоград-30; Мадан-33; $Неделино33; #Рудозем -35; в Общинско предприятие по озеленяване, благоустройство и чистота в #Доспат -35 безработни лица.

„Заделените средства от държавния бюджет за реализацията на регионалните програми по заетост през 2022г. са над 48 млн.лв., което е четири пъти повече в сравнение с предходната година и е израз на засилена подкрепа от правителството за хората в уязвимо положение и бизнеса в регионите. Преминахме през много трудни периоди през последните две години и вярвам, че това ще даде отражение върху икономиката и прякото запазване на заетостта и работните места в област Смолян“, посочи Рабие Кьосева, директор на Дирекция „Бюро по труда“-Смолян.

Вирни се горе