Областна администрация-Смолян се включи в благотворителната инициатива за подпомагане на лечението на 4-годишната Стефани

Областна администрация-Смолян се включи в благотворителната инициатива за подпомагане на лечението на 4-годишната Стефани

Областна администрация-Смолян се включи в благотворителната инициатива за подпомагане на лечението на 4-годишната Стефани Петрова от Смолян. Детето упорито се бори с детска церебрална парализа, като са нужни средства за извършване на оперативна интервенция извън страната.

Главният секретар на Областна администрация-Смолян Георги Кисьов закупи от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, коледните и новогодишни картички, които администрацията ще изпрати до държавни и общински учреждения.

Всяка година децата и учениците със специални потребности от РЦППО , техни приятели и учители от цялата област изработват разнообразни коледни украси, картички, сувенири, лакомства, които се представят на предпразничен базар, в подкрепа на дете със специални потребности в нужда, съобщи директорът Татяна Бошнакова.

Коледният благотворителен базар, организиран от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Смолян, ще се проведе на 22 декември от 16.30 часа във фоайето на РДТ "Николай Хайтов" и на 23 декември от 10.30 часа на площад "Свобода " (стар център).

На входа на Областна администрация-Смолян е поставена дарителска кутия за набиране на средства за малката Стефани, а хората, които искат да подпомогнат лечението й , могат да го направят и по банкова сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

IBAN: BG08BPBI79404088512501

Титуляр: Жана Стефанова Тодорова

Вирни се горе