Облачно, ветровито и с валежи

 Облачно, ветровито и с валежи

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. През целия ден в Източна България ще остане от юг и там температурите ще останат по-високи. На много места ще има валежи от дъжд, значителни в планинските райони и Югозападна България.

Привечер с понижението на температурите на много места в западните райони от страната дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна покривка, но бързо ще спре. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, в югозападните райони от страната - между 4° и 6°. Максималните температури ще са в широки граници, от 8 - 10° в Западна България до 18 - 20° на изток.

В планините ще остане ветровито със силен и бурен южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, ще има виелици. В Рило-Родопския масив количествата ще са значителни. Под около 1000 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 1°.

През почивните дни на места ще има валежи, предимно слаби. В събота в Западна България ще има и дъжд, и сняг, в Източна - дъжд; в неделя валежите ще са главно в източната половина от страната - от дъжд. Вятърът отново ще бъде южен, в Източна България в събота ще е силен, в неделя постепенно ще отслабне.

В началото на новата седмица ще бъде предимно облачно, главно в западната половина от страната - с валежи от дъжд, над 1500 - 1600 м - от сняг. Температурите ще се понижават.

Вирни се горе