Облачно, ветровито, дъждовно и студено време, от сряда започва затопляне

 Облачно, ветровито, дъждовно и студено време, от сряда започва затопляне

Днес облачността от северозапад бързо ще намалее, над по-голямата част от страната до слънчево време, но преди обяд над южните и източните райони все още ще е значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд значително ще отслабне. Минимални температури - между 8° и 13°; максимални - между 16° и 21°, малко по-ниски в Североизточна България.

По Черноморието преди обяд ще бъде облачно и на много места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността от север бързо ще намалее. Преди обяд ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 15° и 17°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време. Превалявания са възможни в Родопите, където облачността най-късно ще намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Ще бъде сравнително хладно за периода, с минимални температури между 3° и 8° и максимални - между 14° и 19°. През следващите дни ще е почти без валежи. Вятърът ще е слаб. Бързо и чувствително ще се затопля.

Вирни се горе