Облачно с дъжд, на места – сняг

 Облачно с дъжд, на места  – сняг

Днес ще остане предимно облачно. В източната половина от страната ще вали, в повечето райони сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. Ще духа умерен, в Източна България временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – от 1° до 7°.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, но по северното крайбрежие дъждът ще преминава и в сняг. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е около 3, по северното крайбрежие до 4 бала.

В планините ще е предимно облачно, в източните райони с валежи от сняг. Там по проходите ще има условия за навявания и преспи. Ще духа умерен, временно силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

До края на тази и в началото на следващата седмицата ще остане сравнително студено. В петък вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина – временно силен и дневните температури слабо ще се повишат. Ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от сняг, в Източна България – предимно от дъжд. По-съществени количества се очакват в Централния Предбалкан, а привечер и през нощта срещу събота – и в Родопската област. В събота от север отново ще нахлуе по-студен въздух. На места ще превалява сняг. В неделя облачността временно ще се разкъса и минималните температури ще се понижат. В понеделник през страната ще премине бърз атмосферен фронт и на места от север на юг отново ще има валежи от сняг. По-късно през деня с усилване на северозападния вятър в страната ще нахлува по-студен въздух.

Вирни се горе