Облачно, понижение на температурите

Облачно, понижение на температурите

В сряда облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и след обяд над почти цялата страна ще бъде значителна. Ще остане почти без валеж. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и по-късно след обяд в много райони ще стихне.

Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 9°. И в близките дни ще бъде предимно слънчево, в часовете преди обяд – на много места с мъгли, а температурите ще останат без съществена промяна.

Над Черноморието още преди обяд облачността от север бързо ще се увеличи и ще бъде предимно облачно. Само на отделни места по северното крайбрежие е възможно да преръми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър, който по-късно през деня ще отслабне и стихне. Максималните температури ще бъдат 9°-11°, близки до температурата на морската вода.

Над планините облачността също ще се увеличи, най-късно над Рило-Родопската област, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Застудяване ще започне в събота, което се очаква да продължи и през новата седмица.

Вирни се горе