Облачно и студено на Велики вторник

 Облачно и студено на Велики вторник

Над страната ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500 метра – от сняг. За това предупреждават от НИМХ.

През деня валежите ще намалеят като обхват и интензивност, а и облачността над много райони временно ще се разкъса. Ще духа слаб, преди обяд в Западна България до умерен северозападен вятър, който до края на деня ще придобие южна компонента. Ще се задържи студено за април с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски; максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. В София минимална температура – около 0°, максимална – около 9°.

Над планините ще преобладава облачно време, след обяд с временни разкъсвания на облачността. На много места ще превалява сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, след обяд с временни разкъсвания. На отделни места, главно в южните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°.

Вирни се горе