НСлС: Главният прокурор е мишена за убиване

НСлС: Главният прокурор е мишена за убиване

Само случайност е спасила главния прокурор.

Явно главният прокурор е мишена, и то мишена за убиване, съжалявам, че трябва да го кажа по този начин, но трябва да го знаят всички. Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред журналисти. Атентатът е изключително професионално подготвен и извършен, а бомбата е била с намерение на убие.

Взривът е бил изключително силен, огненият стълб е бил с височина 4-5 метра. Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 м. Освен всичко друго взривът има ясна насоченост към пътя и преминаващите автомобили. По свидетелства на служители на НСО той е изместил автомобила, с който са се придвижвали Иван Гешев и семейството му.

Бомбата е била не по-малко 3 кг, заяви Борислав Сарафов, макар че малко по-рано посочи 2 кг тротилов еквивалент. Бомбата е била и с осколки, което именно доказва, че целта е била убийство. Тези осколки са се разпилели навсякъде, забили са се в крайпътни дървета и с големина на човешки нокът. Борислав Сарафов посочи и че осколките са отрязали буквално едно от дърветата. По думите му са били застрашени освен главния прокурор и семейството му, и редица други хора, които са преминавали в района към момента на взрива.

Вирни се горе