„Новото време“ откри предизборната си кампания в Смолян с дарение от 87 000 лева

 „Новото време“ откри предизборната си кампания в Смолян  с дарение от 87 000 лева

С дарение на стойност 87 000 лв. стратира предизборната кампания на местната коалиция „Новото време“ и КРОС в Смолян. Сумата беше предназначена за две каузи. 82 000 лв. от нея бяха дарени за Художествена галерия - Смолян за отоплителната и охлаждаща инсталация, необходима за климатизацията на всички зали. Предвидено е също и изграждането на фотоволтаичен парк, с който ще бъде спестен разход от бюджета на община Смолян за електрическа енергия на стойност 60 000 лева годишно.

Другата кауза, подпомогната с 5 000 лева е лечението и рехабилитацията на Димитър Костов, жител на общината, претърпял операция за трансплантация на сърце в САЩ.

chek

От името на общинските съветници от КРОС, които са работили без да получават възнаграждение, дарението връчи Кирил Асенов, предприемач и един от учредителите на КРОС. Той сподели: „Винаги съм обичал Смолян и региона и активно съм работел за добруването му. Във времето съм имал своите колебания дали и как да продължа. Но признавам, че бях силно мотивиран от идеята, че е настъпил точния момент това да се случи. Събра се екип от съмишленици, доказани експерти в различни сфери като медицина, строителство, социални дейности, образование, транспорт, право, инжерно-техническите науки и се създаде листата на коалиция „Новото време“ и КРОС“

kiro

Сумата за дарението е събрана от заплатите на общинските съветници на КРОС, от двата им мандата, през които те не получават заплащане за работата си в Общинския съвет на Смолян.

Коалиция „Новото време“, която включва лица, познати от КРОС, както и утвърдени представители на бизнеса и общественици, представи официално и своите кандидати за общински съветници, кандидатите за кметски наместници и кандидата си за кмет на община Смолян - Димитър Кацаров.

Предизборната кампания на коалицията беше открита на 29 септември със среща на кандидатите с граждани на Смолян. Гражданите споделиха своите нужди и очаквания от кандидатите на „Новото време“.

mitko

sisi

goso

Кандидатите за общински съветници са:

1. Димитър Кацаров – водач на листата и кандидат за кмет на община Смолян

2. Сийка Карталова – Суркова – кандидат и за кмет на кметство с. Момчиловци

3. Коста Начев

4. Валентин Кюлхански

5. Росица Станевска

6. Радослав Търпанов

7. Илия Томов

8. Недялка Маргаритова

9. Елисавета Лободова

10. Георги Пампоров

11. Мария Цветкова

12. Георги Георгиев

13. Дафина Маламова

14. Стефан Кисимов

15. Даниела Аршинска

16. Татяна Михайлова

17. Недялко Колев

18. Димитър Даракчиев

19. Радко Кьордживанов

20. Кристина Йосифова

21. Стоян Кисьов

22. Владимир Алеков

23. Атанас Боров

24. Сийка Каневска

25. Михаил Чолаков

26. Любен Чавдаров

27. Детелин Димитров

28. Радка Чулкова

29. Радосвета Кейванова

rosi

drugi

В рамките на събитието бяха дискутирани теми, свързани с приоритетите, очертани в програмата на „Новото време“ и кандидата за кмет на община Смолян Димитър Кацаров.

kmet

Приоритетите на местна коалиция „Новото време“ са:

  1. Отговорност към бъдещето на младите хора;

  2. Грижа за подобряване качеството на живот на жителите на Община Смолян;

  3. Честно управление и диалог;

  4. Социална политика за гражданите с лице към проблемите на хората, диалог и намиране на решения;

  5. Създаване на условия за развитието на бизнеса, инфраструктурата и опазване на околната среда;

  6. Грижа за развитието на здравеопазването и спорта.

При своето представяне кандидатите за общински съветници посочиха и конкретни решения и план за действие, с които да изпълнят посочените приоритети. Кандидатът за кмет на Община Смолян – Димитър Кацаров се обърна към присъстващите:

„Вярвам, че с кандидатите за общински съветници можем не само да посочим важните предизвикателства пред града ни, но най-вече като екип да дадем конкретни приложими и ефективни решения, резултатите от които да са видими за всички. Така заедно, със сигурни стъпки, ще вървим към голямата цел – Смолян да е град, в който даваме предимство на младите и професионалистите, на инициативните и предприемчивите, на любознателните и трудолюбивите," посочи Кацаров.

vsichki

На събитието беше представен и Севдалин Медов, кандидат за кмет на кметство с. Градът.

Номерът, с който коалиция „Новото време“ ще се яви на местните избори е 68.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър Новото време Смолян

Вирни се горе