Новоизбраните общински ръководства в Чепеларе и Смолян встъпиха в длъжност

Новоизбраните общински ръководства в Чепеларе и Смолян встъпиха в длъжност

Областният управител Захари Сираков поздрави новоизбраните за мандат 2023-2027 общински кметове, общински съветници и кметове на кметства в Чепеларе и Смолян, които днес положиха клетва и встъпиха в длъжност.

Сираков ги призова да загърбят личностните си противоречия и да се обединят около дълга си да работят в интерес на обществото. „Изпълнявайте предизборните си обещания и не забравяйте, че хората са вашите работодатели и носите отговорност за действията си пред тях! Никога не се дистанцирайте и не губете прекия контакт с гражданите!“. Областният управител пожела на общинските ръководства успех при изпълнението на управленските програми.

Кметският пост в община Чепеларе за втори пореден мандат зае Боран Хаджиев. За председател на Общински съвет – Чепеларе чрез таен вот беше избрана Екатерина Петрова, за която гласуваха 8 от 13 общински съветника, а кандидатурата на Анета Пашалиева получи 5 гласа в своя подкрепа.

За четвърти пореден мандат, Николай Мелемов положи клетва като кмет на община Смолян. След продължителни дебати и гласуване, Общински съвет – Смолян не успя да избере председател на днешното първо тържествено заседание. Никой от тримата кандидати не събра необходимото мнозинство: Димитър Кацаров – 5 гласа, Елена Радева – 10 гласа и Милен Журналов – 12 гласа в своя подкрепа. Изборът за председател на Общински съвет – Смолян се отлага за 20 ноември 2023 година от 13:30 часа, когато ще се проведе ново заседание.

himn

Вирни се горе