Новоизбраните кметове на седем общини положиха клетва и встъпиха в длъжност

Новоизбраните кметове на седем общини положиха клетва и встъпиха в длъжност

Новоизбраните кметове на общини, кметове на кметства и общински съветници в Баните, Борино, Девин, Доспат, Мадан, Неделино и Рудозем положиха клетва и встъпиха в длъжност

На свикани от областния управител на област Смолян Захари Сираков първи тържествени заседания, новоизбраните на първи тур кметове на общини, кметове на кметства и общински съветници в Баните, Борино, Девин, Доспат, Мадан, Неделино и Рудозем положиха клетва и встъпиха в длъжност.

„Поздравявам ви за спечеленото доверие на вашите съграждани, което ви донесе успех на изборите! Днес, полагайки клетва, вие поемате отговорност да работите в интерес на хората в общината. Не забравяйте, че те са вашите работодатели и ще ви търсят отговорност за изпълнението на предизборните ви обещания!“ Областният управител Захари Сираков откри и ръководи първите тържествени заседания на общинските съвети. Той призова новоизбраните управници да загърбят политическите си противоречия и да работят в интерес на гражданите. Сираков декларира подкрепата си за развитието на всички важни обществени сфери и приоритети, като отбеляза, че ще бъде безкомпромисен към всяко решение на общински съвет, което не отговаря на закона.

За кмет на община Баните на изборите на 29 октомври 2023 година беше избран Павлин Белчев. Чрез таен вот на Първото тържествено заседание на Общински съвет – Баните, 7 от 11 общински съветници подкрепиха кандидатурата и избраха за председател Диана Фиданова. Община Рудозем пое инж. Недко Кулевски, а начело на Общинския съвет с подкрепата на 9 от 13 общински съветника застана инж. Венцислав Пехливанов. В община Доспат инж. Елин Радев беше преизбран за кмет, а за председател на Общински съвет 9 от 13 съветника подкрепиха кандидатурата на инж. Адалберт Ферев. За кмет на община Борино беше избран отново досегашния кмет Мустафа Караахмед, а с подкрепата на всички единадесет общински съветника, председател на Общински съвет стана Сейди Шерифов. В община Девин, с втори пореден мандат, кметския пост зае Здравко Иванов, а с 9 гласа „за“, 7 недействителни гласа и една празна бюлетина, за председател на Общински съвет – Девин беше избран Карамфил Каров. За трети пореден мандат Боян Кехайов встъпи в длъжност като кмет на община Неделино. За председател на Общински съвет – Неделино беше избран Борислав Беширов с подкрепата на 13 от 13 общински съветници. Фахри Молайсенов отново спечели доверието на съгражданите си и встъпи в длъжност като кмет на община Мадан за мандат 2023-2027 година. С подкрепата на 17 от 17 общински съветници, Бедри Базеников беше избран за председател на Общински съвет – Мадан.

Вирни се горе