Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин

Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин

Новият областен управител на област Смолян Стефан Сабрутев официално встъпи в длъжност в 9 часа на 20 май. Властта бе предадена от досегашният му предшественик Недялко Славов. „Искам да поздравя г-н Сабрутев с назначаването му за областен управител. Да му пожелая успех и с много сили и енергия да оправдае надеждите на хората, това което ще му бъде възложено от служебното правителство и най-вече да организира и проведе свободни и честни избори, каквато е основната задача на служебното правителство“, каза Славов. Той бе категоричен, че ще има бъде осигурена приемственост, че няма оставени скелети в гардероба, а администрацията е достатъчно подготвена и в течение на всички проекти, които се движат. „През тези години работих ежедневно с екипа си от зам.-областни управители, политическия екип и експертите от областна администрация. Реализирахме ключови политики за региона, реализирахме важни проекти, и аз се надявам че тези действия ще бъдат надграждани“, каза още Недялко Славов. Той посочи, че пред новият областен управител стои и една много важна задача, която трябва да оправдае надеждите на родопчани, а именно отварянето на граничния пункт при Рудозем, затова връчи на своя наследник символични подаръци. Освен ключа от областната администрация, който се предава на всеки нов областен управител, Сабрутев получи каска, която да използва за завършването на ГКПП „Рудозем“ и ножица и лента, с която да бъде отворен пункта. „Имаме основание да очакваме всички, че това ще се случи по време на вашия мандат“, заяви Славов.

„Основният ангажимент, към който ще се стремим е провеждане на честни избори. Паралелно с това ще движим и всички останали проекти, които касаят областта, каза Стефан Сабрутев. Той благодари на Недялко Славов за доброто и топло посрещане и обеща, че ще има приемственост, че ще бъде продължено всичко, което е правено в полза на област Смолян до сега. „Искам да благодаря и на МС за огромната чест и доверие, която ми е гласувана“, добави Стефан Сабрутев.

С решение на Министерски съвет от 19 май 2021 година, служебното правителство назначи за областен управител на област Смолян Стефан Атанасов Сабрутев. Той е роден на 26.12.1970г. в град Смолян. Завършил е висше образование със специалност „Екология и опазване на околната среда“. Повече от 20 години развива успешен бизнес в сферата на търговията със строителни материали. Два мандата е общински съветник в ОбС-Смолян. Женен с двама сина.

Вирни се горе