Новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев встъпи в длъжност

Новият  областен управител на  Смолян Стефан Сабрутев встъпи в длъжност

Кратка церемония по случай встъпването в длъжност на новоназначения областен управител на Смолян Стефан Сабрутев се проведе в Областна администрация. Заместник областният управител на Смолян Явор Руженов посрещна Стефан Сабрутев и му връчи символичния ключ на Областна администрация и луксозна писалка, като му пожела да подписва с нея повече положителни неща за населението на област Смолян. На церемонията присъстваха директори на дирекции, началници на отдели в Областна администрация и журналисти.

Стефан Сабрутев благодари първо на министър-председателя Гълъб Донев за оказаното му доверие, както и на екипа на Областна администрация за свършената работа през изминалите месеци.

„Приоритетите, които ще следвам през следващите месеци, през които съм на поста областен управител, ще бъдат основно свързани с конституционните правомощия на служебното правителство. Основният ангажимент ще бъде провеждането на честни и прозрачни избори, каквито бяха последните два, когато също бях на тази позиция. Ще се движат и текущите проекти, които се реализират в област Смолян. Предстои ни тежка зима, според мен е възможно да има енергийна криза. Ние сме малко далеч от газовите доставки, което е добре, но имаме население изключително бедно и отопляващо се предимно на дърва. Имаше обещания на едни партийни лидери и ръководители на министерства, които трябваше да снабдят населението в цялата страна с евтини дърва. Една от първите ми задачи ще е да проверя до къде са стигнали тези доставки, дали са стигнали до всеки и дали не се използват за партиен натиск. И най-важното –на каква цена, дали наистина са евтини или по-скъпи“, каза новият областен управител на Смолян.

Стефан Сабрутев заяви още, че едно от хубавите неща, които предишното правителство свършило, е осигуряването на средства за област Смолян на стойност над 34 млн.лв. Предстои те да бъдат реализирани, за да могат да бъдат усетени от хората, добави той.

Другите важни приоритети в работата на Сабрутев ще бъдат подготовката и започването на новата учебна година, както и подготовката за зимното поддържане.

„Важно нещо са и пътните ремонти, които текат в област Смолян. Текат процедури за възстановяване на пропаднали участъци от републиканската пътна мрежа, каквито има по пътя Стойките –Девин, където състоянието е тежко“, каза още Сабрутев.

„Това, че днес заместник областният управител предава властта, е показно какво уважение има към мен предишният областен управител. Но, не е важно към мен какво е, важно е какво е към хората. А това, че г-н Хумчев е решил да уважи повече партийния ръководител и партийните дела е лично негов проблем. За мен е по-важно отношението към хората и към държавата. А това, че някой партиен ръководител ти е заповядал в еди колко си часа да си там, си е твой проблем“, каза още Стефан Сабрутев.

Вирни се горе