Новият директор на ОД МВР Смолян ст.комисар Цветан Цанков се запозна с медиите и представи приоритетите в работата си

Новият директор на ОД МВР Смолян ст.комисар Цветан Цанков се запозна с медиите и представи приоритетите в работата си

Новият директор на ОД МВР Смолян старши комисар Цветан Цанков се запозна с представителите на централните и регионални медии в Смолян и представи приоритетите в работата на новия екип на пресконференция днес.

Сред тях открои два: намаляването на пътния травматизъм и купуването на гласове по време на избори.

„Смолянските шофьори са едни от най-лошите шофьори в страната. Това е моето мнение. Познавам доста хора смолянчани, които си търсят адреси в София, за да могат да си регистрират колите и да не са със смолянска регистрация. Мисля, че това няма нужда от повече коментар“, каза на срещата с журналисти Цанков. Той допълни, че ще се активизира работата и по отношение на домашното насилие, въпреки че в Смолянска област този проблем не е толкова силно изразен. Предстои среща в ОД на МВР с кметовете на общини от областта, на която ще бъдат обсъдени теми, свързани с организацията на изборите и недопускане на опити за пазаруване на гласове.

Той благодаря за добрите резултати на предшествениците и каза, че ще надгражда.

Сред първите разпореждания на новия директор към полицейските служители е забрана полицаите по пътищата да се крият „в храстите“ за нарушители. Полицаите да не се крият от обществото, а да застанат с лицето насреща и да спират всеки, извършил нарушение, смята ст. к. Цветан Цанков. Съгласно негово разпореждане полицаите започват наблюдения и проверки по улиците, като в следващите дни само ще предупреждават всички, допуснали нарушения. След периода на предупреждения ще се премине и към санкции за шофьорите нарушители.

Кратко видео тук!

Новият директор на ОД МВР Смолян е роден в Плевен. Завършил е Военното училище във Велико Търново, служил в свързочната бригада в с. Горна Малина. През 2000 г. постъпва в системата на МВР като разузнавач, в сектор „Икономическа полиция“ в 6-РУ СДВР. През 2007 г. е преназначен в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ГДНП – МВР. От 2015 г. на ротационен принцип е член на междуведомствения координационен център в ГДБОП.

mvr

Вирни се горе