НОВИЯТ АЛБУМ НА СМОЛЯН БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН ОТ АВТОРИТЕ МУ

НОВИЯТ АЛБУМ НА СМОЛЯН БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН ОТ АВТОРИТЕ МУ

Днес в зала „Петър Стайков” на КДК беше открита фото изложба и бе представен новия албум „Смолян”. Събитието е част от програмата на Община Смолян ,посветена на 110-годишнината от Освобождението на Родопите.

Албумът бе представен от авторите му – Светозар Казанджиев и Сашо Сарандалиев. Фотосите в залата са част от богатството на албума, събрал си близо 400 снимки.

Почти две години сме работили за създаването на този рекламен продукт. Първата ни работна среща е била на 20 февруари, 2021 г., а премиерата – днес. Албумът отразява всичко по-важно от живота на Смолян и общината. Доминират обаче природните дадености на края, туристическите забележителности, културните прояви. Преобладават художествените текстове. Достатъчно място е отделено на личностите от вчерашния и днешния ден, които имат принос за популяризирането на Смолян, Родопите и България, посочи Казанджиев.

Благодаря на община Смолян и за този албум, и за предните албуми. Този е по-друг. Драго ми стана от това, което се е получило. Благодаря и за качествения печат на „Принтаком“, каза Сарандалиев.

Ефтима Петкова от община Смолян поздрави авторите от името на кмета Николай Мелемов за положените усилия да стане факт рекламния продукт на нашия град. Специални поздрави получи Светозар Казанджиев, който днес има рожден ден. Авторите на Албума бяха приветствани и от името на областният управител Стефан Сабрутев.

Издател на албума е Община Смолян. Автори са Светозар Казанджиев и Сашо Сарандалиев. Преводът на английски е на Мария Петкова. Редактор е Валя Василева. Консултанти са Марин Захариев, Цветанка Илиева и Ефтима Петкова.

По време на премиерата желаещите си закупиха албума с автографи от авторите.

svet

Виолета Филипова, Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе