Нова програма дава 200 хил. лв. стипендия на студенти за обучение в чужбина

Нова програма дава 200 хил. лв. стипендия на студенти за обучение в чужбина

По лична инициатива на премиера Кирил Петков стартира Национална програма Фонд „Стефан Стамболов“, която дава възможност на мотивирани български студенти да получат от държавата финансиране до 200 хил. лева на година, за да се обучават в най-елитните университети в света.

Новината идва навръх празника на Светите братя Кирил и Методий.

Проектът дава възможност на мотивирани български студенти да получат от държавата финансиране за магистратура до 200 000 лева на година, за да се обучават в най-елитните университети в света, ако след завършването си се върнат да работят у нас поне три години.

„Светите братя Кирил и Методий отварят пътя на народа ни към просвещение чрез българската азбука. В модерната ни история чрез инвестиции в европейското образование на будни младежи Стефан Стамболов осигурява на страната ни хора, които полагат основите на съвременна България. По примера на този толкова напредничав за времето си политик, ние стартираме Национална програма „Фонд „Стефан Стамболов“, посочва премиерът Кирил Петков.

Той призовава младежите да кандидатстват, а държавата ще им окаже цялата подкрепа, „защото те са надеждата за по-доброто бъдеще на България“.

Вирни се горе