НОВА КНИГА НА КОСТАДИН ГЛУШКОВ ПРЕДСТАВЯТ В КДК

НОВА КНИГА НА КОСТАДИН ГЛУШКОВ ПРЕДСТАВЯТ В КДК

Четвърта поред книга на талантливият писател от гр. Чепеларе Костадин Глушков ще бъде представена в КДК на 10 януари 2024 г. от 18 часа. Нейното заглавие е „По стария друм и други истории” и е продължение на идеята му пътят като живот, заложена още в „Духовните стражи на Рупчос”, „Пътят” и „Кръстовата планина”.

Задълбочените му търсения в областта на историята, философията и психологията, професионалното му отношение към традициите и културата на родопчани, майсторството му да разказва увлекателно на сочен български език, поставя името му сред знаменитите сладкодумци от Чепеларе и региона – Васил Дечев, Димитър Хронев, Янтай Кавалов, Усин Керим, Георги Пашев, Димитър Златев...

Глушков споделя: „Настоящата книга е опит да се съхраня в този кошмар (в който живеем), тя е моят остров на спасението, тя е моята битка с него. И отсега зная, че от тази битка, от този мой Армагедон, аз ще изляза яхнал бял кон на победата, сигурен съм в това. Защото с мен са Истината (а Истината е всяко слово Божие) и Красотата (която има нужда от представяне). Защото през целия си живот аз съм бил техен най-верен почитател и затова зная, че сега те – вярност за вярност – ще ме препашат със сила и ще подкрепят десницата ми”.

Заповядайте, при нас е топло. Всички са поканени!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вирни се горе