Нов смъртен случай на родилка

Нов смъртен случай на родилка

Oще една родилка почина в София, този път в първа АГ-болница “Света София” (бившата "Тина Киркова").

31-годишната Даниела Димитрова умира малко след като ражда второто си дете, съобщава TV7. Бебето на починалата жена е добре.

Лекарите засега отказват официален коментар за смъртта на жената. По непотвърдена информация причина за нещастния случай е белодробна емболия.

За второто раждане на Даниела лекарите препоръчали секцио. Близките на починалата обясниха, че бременността е протекла без проблеми и младата жена е била приета за раждане видимо здрава.

Министерството на здравеопазването назначи две проверки по случая.

Те започват днес и ще се извършат от Изпълнителна агенция „Медицински одит" и от междуведомствена комисия с експерти от МЗ, РЗИ-София, Столична община, националния консултант по АГ и др. Конкретната причина за трагичния изход ще стане ясен след приключване и на съдебно-медицинската експертиза.

Tова е третият случай на починала родилка в София в рамките на два месеца. Припомняме, на 24 октомври почина 19-годишната Деяна след като 42 дни се бори за живота си.

Тя е била изписана от “Шейново” след раждането на детето си, без да е излекувана напълно, без ясна диагноза и без да са й направени всички нужни изследвания. На 21 ноември отново в “Шейново” почина 35-годишна родилка Надежа Узузнова. Двата смъртни случая на родилки станаха повод за оставката на шефа на “Шейново”, поискана от премиера Борисов.

Вирни се горе