Нов проект възражда Пампорово като дестинация за лечебен туризъм

Нов проект възражда Пампорово като дестинация за лечебен туризъм

Приключващият летен сезон показа, че Пампорово отново се разгръща като дестинация за лечебен туризъм, коментират от “Пампорово” АД. От дружеството определят летния сезон като успешен със засилен интерес към планината и новите лечебни програми, които развиват отново курорта като място за природолечение и превенция на здравето. Климатолечебни комплекси, горски терапии и иновации в хотелски комплекс “Перелик” са основните акценти в лятната програма в Пампорово.

В крак с все по-нарастващата необходимост от грижа за здравето и стимулиране на имунитета, Пампорово възражда дългогодишната си история да посреща туристи като климатолечебен център, обясняват от “Пампорово” АД. Изцяло иновативна програма за природолечение и лесотерапия стартира в курорта в началото на летния сезон, базирана на уникалните за региона природните ресурси, използвайки ги за възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система. От това лято хотелски комплекс “Перелик” отвори нов специализиран медицински център, част от Body & Soul Spa Lounge. Комплексът залага на климатолечебни програми за профилактикa и възстановяване, базирани на био енергията на околната среда, в съчетание с високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина, спокойствие, както и апаратни процедури от ново поколение – колагенотерапия и дълбока осцилация за подобряване на общото състояние. Медицинските програми “Климатолечение”, “Антистрес и детокс” и “Възстановяване след COVID-19 инфекция” са основните летни предложения в центъра. Осигурявайки безопасна среда в съответствие с противоепидемичните мерки, в хотел “Перелик” бяха въведени нови технологии за пречистване на въздуха и водата. Пречистването на въздуха се извършва от разположени концентратори на анионен кислород, като технологията е ефективна в борбата с вредните бактерии и вируси. Така хотелът осигурява здравословна и безопасна среда както за почивка, така и за конгресни прояви, категорични са от “Пампорово” АД. Седмична активна програма през целия летен сезон осигуряваше за туристите възможности за движение и спортуване сред природата с включени пешеходни и вело турове, лечебна гимнастика, водна аеробика, танци и пилатес. Около приключенски парк “Язовира” са обособени зони за горска терапия и релакс.

За предстоящия зимен сезон курортът запазва тенденцията в посока дигитализация на услугите чрез закупуване или презареждане онлайн на лифт карти и ски пакети директно през сайта на Пампорово. През уебсайта на курорта могат да бъдат направени и директни резервации за хотелско настаняване и допълнителни услуги за хотелите “Перелик” и “Орловец”.

Вирни се горе