Нов парк ще радва жителите и гостите на доспатското село Црънча

Нов парк ще радва жителите и гостите на доспатското село Црънча

Нов парк ще радва жителите и гостите на доспатското село Црънча

Традиционният Събор на с. Црънча, община Доспат ще се проведе на 17.06.2023 г. /събота/ в новопостроения Парк за спорт, отдих и туризъм на с. Црънча. Тогава ще бъде и официалното откриване на туристическата забележителност на населеното място, съобщи Недко Хаджиев, кмет на с. Црънча. В момента текат последните довършителни работи, каза кметът на селото.

Програмата на Събора предвижда:

12,30 часа: изпълнения на Денис Махуров и Мария Христова;

13,15 часа: изпълнения на народната певица Виктория Сариева;

14,00 часа: Официално откриване от кмета на с. Црънча и приветствия от гости на празника;

14,15 – 15,00 часа: изпълнения на Мъжка фолклорна група „Варвара“;

15,00 – 16,00 часа: изпълнения на Анастасия Баткова;

16,00: музикална програма-спектатъл на Николай Славеев.

Паркът за спорт, отдих и туризъм е построен изцяло с дарения от Васил Руменов Байрактаров, жител на с. Црънча, който от 20 години живее и работи в САЩ. Изграден е върху негов собствен имот.

Туристическата забележителност се намира на около 400 метра от края на с. Црънча по посока Скалето. Общата площ на Парка е 6 декара и включва следните атракции: мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за тенис и волейбол /също с изкуствено покритие/, многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част. Има и построена чешма с четири чучури. Равномерно на различни места в Парка са монтирани 31 броя пейки. Паркът разполага и със самостоятелен санитарен възел.

Правят впечатление зелените площи и още други площадки оформени с цветен трошен камък, а подходите са направени с паваж.

Вирни се горе