Нов медицински център „Марамир“ отвори врати в Смолян

Нов медицински център „Марамир“ отвори врати в Смолян

С водосвет, отслужен от енорийския свещеник иконом Запрян Шиков, беше официално открит днес Център за рехабилитация в Смолян

Медицински център „Марамир” и Комплексна социална услуга „Надежда” откриха официално днес Център за рехабилитация в Смолян. С модерна рехабилитационна техника, отлични специалисти и лекари в областта на кинезитерапията, той ще предлага своите комплексни здравни и социални услуги на гражданите в Смолян. Центърът е създаден по ОП „Иновации и конкурентноспособност“. „Благодаря ви, че днес уважихте откриването на нашия Център за рехабилитация. Идеята за създаването му възникна през 2018 година, когато със сина ми трябваше да посещаваме Отделението по физиотерапия в областната болница. Там видях колко много хора имат нужда от рехабилитация, физиотерапия, кенезитерапия, вследствие на прекарано заболяване. Тогава решихме да открием такъв Център в Смолян. Програмата „Иновации и конкурентноспособност" даваше възможност да се финансира подобна дейност. Кандидатствахме, спечелихме проекта, започнахме да го реализираме, имахме около година и половина забавяне. Центърът днес вече е факт, оборудван е с нова и модерна апаратура. В последствие направихме партньорство с Медицински център „Марамир“, с който ще работим съвместно и ще предлагаме такъв тип услуги. Надявам се с всички институции – областни, държавни, общински, да работим в партньорство и най-вече с лечебните заведения на територията на областта, както и с общо практикуващите лекари и специалисти“, каза по време на откриването Стефан Бадев, управител на КСУ “Надежда”. Бадев е магистър по Обществено здраве, завършил е факултета по Обществено здраве към Медицински университет София.

На откриването присъства и областният управител Емил Хумчев, който приветства създаването на такъв Център в нашия град. „Безспорно една такава придобивка е приоритет и е много важна за жителите на областта. Всяка подобна инициатива и всеки такъв проект ще бъде в полза за всички нас. Това, което сте направили с много труд съм сигурен, че ще бъде оценено от жителите на Смолян. Пожелавам кураж, енергия и перспектива на проекта и на самия Медицински център. Работещите тук ще бъдат ангажирани с възстановяването на хората след боледуване, а това е едно благородно дело, за което ние всички сме благодарни. Да се надаваме за в бъдеще повече такива инициативи да намират приложение в нашата област и да бъдете в полза на всички нас“, каза областният управител.

Сред гостите бяха още директорът на МБАЛ-Смолян д-р Марин Даракчиев, зам.-директорът на болницата д-р Емилия Апостолова, директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева, председателят на РЛК – Смолян д-р Момчил Хубчев, много медицински специалисти и представители на институции в града.

По повод официалното откриване на Центъра днес в Смолян проф. д-р Петранка Троянова, дм, специалист по дерматология и венерология и по онкология от Университетската болница „Царица Йоанна ИСУЛ”-София, и преподавател в Медицински университет – София, и д-р Ангел Петков, съдов хирург в Клиника по съдова хирургия и ангиология на УМБАЛ “Св.Георги” ЕАД – гр.Пловдив ще консултират пациенти на свободен прием от 15:00 часа до 17:00 часа.

Центърът за рехабилитация в Смолян се реализира по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“. Главната цел на проекта е създаване и реализация на предприемаческа идея от сектор на Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия 2014 – 2020 г., изведен като приоритетен за създаване и развитие на ново предприятие „Комплексна социална услуга „Надежда“ ЕООД Смолян. Общата стойност на проекта е 212 236 лв., от които 144 320 европейско финансиране и 25 468 лв. национално съфинансиране.

Медицински център ”Марамир” и КСУ „Надежда” – гр. Смолян се намира на адрес: ул. “Дичо Петров” 1А, етаж 1 /под 7-мо СОУ в сградата на ЮЦДП/.

Телефон за контакти: 0895444555

Вирни се горе