Нормално започна изборният ден в област Смолян

Нормално започна изборният ден в  област Смолян

Нормално започна изборният ден в десетте общини на област Смолян, съобщиха от Общинските избирателни комисии по места. Избирателните секции са отворени точно в 7:00 часа и гласуването протича нормално.

По предварителни списъци, избирателите в област Смолян за местните избори днес са 94 661. Разкритите избирателни секции са 273, в това число има 9 подвижни секционни избирателни комисии – по един брой в общините Баните, Девин, Доспат, Мадан и Рудозем, по два броя в общините Борино и Неделино и по една секция в МБАЛ – Смолян и МБАЛ – Мадан. В 98 населени места от област Смолян ще се произведе избор за кмет на кметство.

Общият брой на кандидатите за кмет на община, които се явяват на местните избори в област Смолян са 43-ма. В 30 от по-малките населени места, както и в община Борино вече имат кметове, тъй като за кметския пост там е регистриран само по един кандидат.

В община Смолян се гласува в 88 секции, а имащите право на глас са 32 003-ма. Кандидатите за кметският стол са 8, а листите за общински съветници 14.

Изборният ден започна в 7:00 и приключва в 20:00 часа.

Вирни се горе