Николай Славеев: „Кариерата ми тръгна от Доспат“

Николай Славеев: „Кариерата ми тръгна от Доспат“

Най-новият проект на Николай Славеев е факт. Това е Доспатската песен „Добре ми дойде юначе“, съобщи за „Вестник на Община #Доспат“ народния певец.

Песента се появи на бял свят съвместно с фолклорната група при НЧ „Иван Вазов“ – гр. Доспат под ръководството на Лилко Вълнев. Така за пореден път Николай Славеев доказва, че кариерата му тръгва именно от гр. Доспат.

„Искам първо да благодаря на Кмета на Община Доспат г-н Елин Радев и неговия екип за подкрепата, която получих за да заснема клипа на Новия център в града. Също така искам да благодаря и на Председателя на читалищното настоятелство при НЧ „Иван Вазов“ – гр. Доспат г-н Славейко Сельошев за добрата организация и полученото съдействие.

Лично искам да благодаря и на Лилко Вълнев, с който съм работил дълги години в оркестър „Гердани“. Благодарност изказвам и към народната певица Савка Сариева. И не на последно място благодаря на всички самодейци към читалището, които взеха участие в клипа на „Добре ми дойде юначе“. Народният певец допълни още, че тази песен е създадена в гр. Доспат, но по времето на нашите бащи и дядовци се е пяла на седянки както в Доспат, така и в Сърница. Днес ние с моите приятели от гр. Доспат вдъхнахме нов живот на тази песен“.

Славеев заяви за своите почитатели да очакват още интересни, но автентични песни, заснети както в родния му град Сърница така и в гр. Доспат.

Вирни се горе