Николай Келевски, управител на Агенция на ЗК „Лев Инс“ за Алексей Петров: "Той силно желаеше тази държава да има едно по-добро бъдеще"

Николай Келевски, управител на Агенция на ЗК „Лев Инс“ за Алексей Петров:  "Той силно желаеше тази държава да има едно по-добро бъдеще"

Интервю с Николай Келевски, управител на Агенция на ЗК „Лев Инс“- Смолян

Г-н Келевски къде и кога се запознахте с Алексей Петров?

Познаваме се от 1996 год. покрай общия спорт, който практикувахме заедно, а именно карате. Запознахме се на басейна „Спартак“ в София. От тогава до днешна дата отношенията ни преминаха през много нива – от партньорски до най-вече приятелски.

Какъв човек беше Алексей Петров?

Той беше изключително интересна личност, която се радвам, че познавах. Притежаваше качества, които липсват на мнозина в днешно време. Той имаше изключителен ум и прозорливост, истински човек на честта. Държеше на думата си и винаги беше готов да помогне на всеки, който се нуждаеше. Не търпеше фигуранти, защото самия той беше хиперактивен и искаше всички около него да бъдат такива.

Мнозина го определят като противоречива личност....Какво мислите за имиджа му и това, което се говори за него?

Мисля, че хората, които не го познаваха имат изключително грешно мнение за него. Той беше човек, който е тръгнал от село без никакви връзки и протекции, разчитал е единствено и само на своите качества и способности и достигна до най-високите етажи в службите за сигурност, където бе безспорен авторитет – не само у нас, ами и в чужбина. Ако това не е достойно за уважение, не знам кое е? Уменията и способностите му във всяка една сфера, в която работеше бяха безспорни и навсякъде бе лидер – състезател, барета, преподавател, бизнесмен, експерт по сигурност и т.н.

Аз лично съм бил свидетел и потърпевш на така наречените „мутренски времена“ и заедно с Алексей сме съдействали и помагали на хора, които също бяха потърпевши и търсеха подкрепа. В онези времена само такива като Алексей можеха да се противопоставят и противодействат на така наречените „мутри“, когато държавата беше абдикирала.

Заедно сме присъствали на срещи с политици, към които неговия апел беше: Не лъжете народа и бъдете честни с него. Той силно желаеше тази държава да има едно по-добро бъдеще и до сетния си дъх се бори именно за това. Открито заявяваше и отстояваше позиции, което не се харесваха на мнозина. Тези хора всъщност изградиха и имиджа, за който ме питате.

Ако от всичко казано до тук, може да се препише на такъв човек етикета „мутра“ или други подобни епитети, нека тези, които го определят като такъв да се замислят – какво направиха те за това да живеем един по-спокоен живот в по-добра държава. Сигурен съм, че голяма част от хората, които го определят като такъв, някога са търсили подкрепа от него.

Вчера лично присъствахте на погребението му. Днес, какво искате да кажете в заключение, все пак ви свързва и общ бизнес?

В заключение ще кажа на клиентите на Застрахователна компания „Лев Инс“ да бъдат спокойни, тъй като компанията от четири години е лидер на пазара и амбициите на мениджмънта е да продължим да бъдем лидери и занапред. Всички заедно ще работим усилено, за да защитим интересите на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Снимка: личен архив

Вирни се горе