НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ!

НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ!

На 05.05.2022 г. в тържествен и неповторим учебен час прекрасните ученици от първи клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Смилян показаха на гостите на „Празника на буквите“ че са знаещи, можещи, обичащи и уважаващи.

Гости на празника бяха г-жа Зоя Цървуланова – главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Смолян, г-жа Нина Кехайова – старши учител в ДГ „Дъга“, всички родители на учениците от първи клас, представители на училищния колектив и други.

Тържеството подготвено от г-жа Анелия Хаджиева, г-жа Евгения Адамова, г-жа Десислава Годева и учениците от първи клас зареди всички гости с незабравими емоции и много усмивки. Празникът премина в четене, смятане, игри, забавления и сладки и вкусни изкушения.

smilyan

Учениците се представиха отлично и показаха, че през учебната година са се трудили и са научили много. Сбогуваха се тържествено с Букварчето и се запознаха с новата си приятелка – по-голямата му сестра Читанката, скрила в пъстрите си листи звънки стихове, вълшебни приказки, пословици и поговорки, с които ще радва детските сърчица.

Госпожа Зоя Цървуланова поздрави учениците за успешното изучаване на азбуката. Пожела им да са живи здрави, да пишат и да четат упорито, да обичат и уважават своите учители и родители. На празника присъства и г-жа Нина Кехайова, техен учител в ДГ „Дъга“, която ги поздрави и им поднесе образователни подаръци.

Най-големият подарък за всички бяха радостта и усмивките на учениците от първи клас от ОУ Смилян, които се подготвяха за този празник с голямо желание и трепет.

"Мили деца, бъдете все така любознателни и трудолюбиви. Вече сте грамотни и от сърце Ви пожелавам да посещавате ежедневно „Светът на книгите“, защото най-верният приятел на всеки ученик са книгите", пожела Лиляна Балийска-директор на ОУ "Св. Св. кирил и Методий" село Смилян.

Вирни се горе