НФСБ заложи на Стоян Беширов в Неделино

 НФСБ заложи на Стоян Беширов в Неделино

Стоян Беширов е кандидатът на патриотите за кмет на Неделино Валери Симеонов обяви, че патриотите издигат кандидатурата на успешния неделински кмет за нов мандат

На предстоящите местни избори през октомври настоящият кмет на Неделино Стоян Беширов ще се бори за нов мандат като кандидат на „Национален фронт за спасение на България“. Това бе оповестено на 12 август по време на грандиозното откриване на обновения централен площад в родопското градче. Събитието бе знаково за населеното място, защото за първи път в историята му то бе посетено от група народни представители. Гости в празничния за него ден бяха депутатите Валентин Касабов, Димитър Байрактаров, Христиан Митев, Борис Ячев, Поли Карастоянова, Славчо Атанасов и Петър Петров, начело с лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Патриотите бяха посрещнати по стар родопски обичай с хляб и сол, а работниците от близките рудник в Мадан им им подариха по една кристална друза от недрата на Родопите. Както стана ясно, миньорите специално са се спуснали предишния ден на дълбочина 1500 метра в подземните галерии, за да извадят уникалните минерални късове. На Валери Симеонов бе предоставена честта да открие заедно със Стоян Беширов красивия обновен площад на Неделино, където сега водна каскада, голям фонтан и редица чешми даряват прохлада в летния зной, а живописно оформеното с дървета, декоративни храсти и цветя парково пространство предлага сенчестия си оазис за отмора и приятни разходки.

С новата си визия площадът се сдобива по проект за 2 милиона лева, спечелен от община Неделино по Програмата за селските райони на ЕС. Голяма заслуга за осъществяването на европейските проекти в родопската община има и партията на СКАТ, която винаги е подкрепяла инициативите на местната власт. Затова и новината за подкрепата на Беширов от родолюбивата формация бе посрещната с бурни аплодисменти от стотиците жители на градчето, стекли се този ден за откриването на площада.

„От името на Националния политически съвет на НФСБ съм изключително доволен, че мога да ви съобщя, че издигаме един от най-достойните българи – Стоян Беширов, за кандидат-кмет. Ние сме горди да подкрепим един успешен градоначалник и ръководител. Той се е доказал не само като човека с най-много спечелени европейски проекти в региона, но и със своите способности да осъществи всеки от тях. Стоян Беширов е най-добрият кмет в страната, което доказват и четири престижни награди, които е получил по време на мандата заради собствения си упорит труд, а не заради партийна принадлежност.

Затова и си навлече омразата и бе подложен на атаки, които се отразиха пагубно на община Неделино. Искам да припомня думите на великия писател и патрон на НФСБ Николай Хайтов: „В България всичко се прощава, освен моженето“. А Стоян Беширов може много. И освен всичко останало, се е доказал многократно като истински патриот и родолюбец. Затова и получава пълната и всестранна подкрепа на Националния фронт“, обърна се към събралите се неделинци Валери Симеонов.

Припомняме, че заради активната му дейност в полза на обществото, почтеност, принципност и сърцати усилия, които полага за благоустрояването на управляваната от него община, около името на Беширов се завъртяха нечисти интриги и бе направен опит той да бъде елиминиран от кметския пост. „Ще продължа да работя с този ентусиазъм, както досега, за да оправдая доверието на Националния фронт и жителите на Неделино“, заяви Стоян Беширов след номинирането му от патриотите за втори мандат. Той подчерта, че в последните две години от общината са спечелени проекти за над 28 милиона лева и само преди седмица е започнало и изграждането на нов футболен стадион и спортна зала за жителите и гостите на града.

Сред най-знаковите проекти, реализирани досега от него, са укрепването на голямо свлачище в с. Тънка бара, както и изграждането на бент над река Неделинска, отлагано с години от предишните общински ръководства. От голямо значение за региона е и новият път, който изгражда през мандата си от Неделино през с. Крайна и с. Долен до Кърджали. Новото шосе скъсява разстоянието до областния град с 40 километра и спестява минаването по заобиколния маршрут през Златоград. От заемането на кметския пост през 2011 г. администрацията на Стоян Беширов е изпълнила множество проекти, свързани с редица социални дейности, подобряване на инфраструктурата в общината и изграждането на екопътеки.

Вирни се горе