НФСБ и ГОРД се сливат

 НФСБ и ГОРД се сливат

Националният фронт за спасение на България (НФСБ), известен като партията на телевизия СКАТ, ще се слее с формацията ГОРД на бизнесмена Слави Бинев.

В понеделник лидерите на двете формации ще обявят официално сливането и мотивите си за него, както и планирани съвместни действия.

“НФСБ се превръща в обединител на всички патриотични и последователни в своето поведение организации, като целта е тази по-мащабна структура да работи в защита на интересите на България и да може да защити българите от политическия монопол и политическото статукво”, пише в съобщението, разпространено от двете партии.

На предсрочните парламентарни избори през май НФСБ събра 131 хиляди гласа и не им достигнаха около 6000, за да влязат в 42-то Народно събрание. ГОРД пък получи малко над 16 хиляди гласа.

Подобно споразумение преди дни е подписано и с бургаската партия „Средна европейска класа", в която членуват Гого от „Тоника", Тони Димитрова и бившият национал Радостин Кишишев.

Идеята за обединението е била ГОРД, като най-вероятно ще се стигне до съвместно явяване на следващите избори, научи news.bg от свои източниици.

Според тях отношението на НФСБ към ВМРО като цяло е положително и хората на Валери Симеонов биха участвали в консултации, но едва ли би се стигнало до някакво коалиционно партньорство.

По-рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също заговори за патриотично обединение. Той обясни, че от септември от ВМРО ще стартират разговори с различи патриотични и граждански обединения. Сред поканените на срещите обаче няма да са Волен Сидеров и хората му.

Възможен „събеседник" по темата обаче е НФСБ на Валери Симеонов.

Вирни се горе