Неделино тържествено отбеляза 3-ти март!

Неделино тържествено отбеляза 3-ти март!

Неделино тържествено отбеляза Националния празник на Република България.

С тържествена програма община Неделино отбеляза 3-ти март и 140–та годишнина от Освобождението на България от османско робство. Честването се проведе в центъра на града от 11:00 ч.

На празничната програма присъстваха представители от всички институции в града – общинска администрация, социални центрове, училища, детски заведения и партийни организации, които поднесоха венци и отдадоха почитта си към загиналите герои за свободата на България.

Приветствено слово към жителите и гостите на града отправи кмета на общината – Боян Кехайов.С думите си той призова да предадем на децата си завета, да ги научим да тачат и пазят свободата и да обичат отечеството си.

Ученици от СУ “Св.Св.Кирил и Методий“ – гр.Неделино, както и самодейци при НЧ“Светлина-1938“ – гр.Неделино бяха подготвили богата литературно-музикална програма, от която лъхаше възторжен патриотизъм. Програмата включваше рецитали и изпълнения на възрожденски песни. Впечатляващият начин, по който децата отбелязаха най-светлата дата в българската история, развълнува всички присъстващи.

Честит празник на всички българи у нас и по света!

Нека България да пребъде!

Вирни се горе