Неделино с нова сграда на общинска администрация

Неделино с нова сграда на общинска администрация

Днес преди обяд, в присъствието на множество граждани, кметът на община Неделино Стоян Беширов и изпълнителният директор на фирма „Дюлгер” – Весела Цолова направиха първа копка на новата сграда на общинската администрация. Тя ще се строи по европейски проект № 21/321/01233 и когато бъде готова, сградата ще промени облика на централната част на града. Целта е да се подобрят условията на труд на общинските служители, да се изгради модерна работна среда, да се съберат под един покрив всички държавни и общински структури, които обслужват населението от града и съставните селища на общината.

Стойността на строително-монтажните работи на новата сграда на община Неделина възлиза на 1 513 198.00 лева. Съфинансирането от ЕЗФРСР е в размер на 1 210 558.40 лева. Строителството е възложено на фирма „Дюлгер” – Смолян. Пусковият срок е 1 септември 2014 година. От фирмата-изпълнител обещаха пред гражданството обектът да бъде завършен още през лятото, за да може общината споктойно да готви Втория балкански фолклорен фестивал.

За всички присъстващи беше представена музикално-песенна и танцова програма, която прерасна в общо веселие. Направата на първа копка се превърна в общоградски празник, в който се включиха около 1000 човека.

Вирни се горе