В навечерието на 6 май 101-ви алпийски полк отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия

В навечерието на 6 май 101-ви алпийски полк отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия

Честването започна с молебен за здраве, отслужен от свещеноиконом Запрян Шиков - секретар на Архиерейското наместничество на Смолянска духовна околия.

На събитието присъстваха Стефан Сабрутев - областен управител на област Смолян, подполковник Стефан Събински - заместник-командир по логистичното осигуряване на 101-ви алпийски полк, комисар Костадин Бундов - заместник-директор на ОД МВР - Смолян, главен инспектор Иван Мечкарски - началник на РПУ - Смолян, комисар Стоян Мандаджиев - заместник-директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” - Смолян, Владимир Томов - председател на Асоциация на планинските войски на България, Никола Запрянов - началник на Регионално управление на образованието, инж. Георги Кисьов - директор на Регионална дирекция по горите - Смолян и гости.

По случай празника бяха наградени военнослужещи от 101-ви алпийски полк за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения. Наградите бяха връчени от подполковник Стефан Събински.

„Да сведем глави в знак на дълбока признателност към хилядите достойни български войни, записали в историята ни безброй победи по бойните полета на България, защото пътя на Българската армия е осеян с тежки изпитания, но и с бойна слава. Днес ние се обръщаме с уважение и признателност към Вас българските офицери, сержанти и войници, които продължавате делото на своите героични предшественици. Нека Свети Георги пази всеки един от Вас и Ви вдъхва храброст, смелост, целенасоченост. Пожелавам Ви здраве и семейни радости, успех в трудната мисия да сте опора на българската държава и по-успешни дни за всички Вас!“, се обърна към военнослужещите областния управител Стефан Сабрутев.

Част от програмата на тържественото отбелязване на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, бе прожекцията на филма „Родопи 21“, представящ способностите на военнослужещите от 101-ви алпийски полк в рамките на учение „Родопи 21“, а също така бе показано алпийско оборудване и оръжие, което е на въоръжение във формированието.

stefan

hesti

Вирни се горе