Научи се да караш ски“ стартира и в Пампорово

Научи се да караш ски“ стартира и в Пампорово

Първите 100 деца завършиха обучението си в Пампорово в програмата „Научи се да караш ски“, която тази година отбелязва 15 години. Професионалните инструктори на „Пампорово“ АД ще обучат общо 350 ученици от 1 до 4 клас в региона. „Научи се да караш ски“ е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания, предаде Дарик.

Тази година програмата ще обхване безплатно обучение по ски и ски бягане на 2028 деца от 1 до 4 клас. Стартирайки през 2008 г., проектът първоначално беше насочен към ученици от София, Банско, Самоков и Смолян. Общият брой на децата, преминали през обучението през 14-те предходни издания, наброява близо 40 000.

Обучението тази година обхваща ски центровете Беклемето, Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Първата фаза стартира в ски зона Беклемето, където учениците се обучаваха както в алпийски ски, така и в ски бягане, последвана от Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Финалният лагер на призьорите от всички зони ще се проведе в Банско.

Вирни се горе