Наш фотограф спечели награда от фотоконкурс в побратимена Ялова

Наш  фотограф спечели награда от фотоконкурс в побратимена Ялова

Смолянският фотограф Владимир Медов спечели награда от фотомаратон, който се проведе в побратимения ни турски град Ялова, в рамките на Балканския фестивал на изкуствата,съобщиха от пресцентърът на общината.

20 майстори на обектива, в рамките на пет дни, заснеха забележителностите на морския град, които представиха във фотоизложба. Владо засне над 5000 кадъра, от които според регламента на конкурса избра 10 за представянето си. Компетентното жури оцени снимката му „Водна лилия”,заснета в ботаническата градина на балнеокурорта Термал.

Във фотомаратона участваха 20 фотографи, които общо представиха 200 снимки, а кадрите, които са направили, са много повече, коментира Влади. Той е останал впечатлен от видяното в цеха за изработване на копринени килими. Интресното е, че майсторки на този занаят са само родопчанки–изселнички.

Един килим се изработва от 1 до 5 години и струва между 50 и 100 хиляди лв.Обективът е запечатал момент от изтъкаването на „Тайната вечеря”. Владо и колегите му снимаха още природни забележителности на Ялова, традиционните носии на балканските държави и вилата на Кемал Ататюрк, който обожавал морския град.

Влади е 30-годишен. От малък се занимава с фотография. Сега с паричната награда от 250 турски лири ще си купи един нов обектив. Влади беше част от делегацията от община Смолян, която посети Ялова по покана на побратимения ни турски град.

Снимката с която Смолянският фотограф Владимир Медов спечели награда от фотомаратон.

Вирни се горе