Народният представител Михал Камбарев с питане до кмета на Смолян, относно публичната продан на имоти на Общината в полза на „Рожен експрес“ АД

Народният представител Михал Камбарев с питане до кмета на Смолян, относно публичната продан на имоти на Общината в полза на „Рожен експрес“ АД

Народният представител от област Смолян, ПП „Продължаваме промяната“ Михал Камбарев, депозира Заявление за достъп до информация в Община Смолян, с което иска да получи информация относно публичната продан на имоти от страна на частен съдебен изпълнител в полза на транспортната фирма „Рожен експрес“. Повод за питането е поредното направено разкритие, свързано с Община Смолян от страна на представителя на екипа на „Продължаваме промяната“ в Смолян Емил Келешев.

Преди близо седмица Келешев публикува в социалните мрежи, подробности около публичната продан на парцелите на Общината, заради задължение от страна на администрацията, към транспортната фирма, възлизащи на 274 886.00 лв.

„Обявените за публична продан имоти са точно тези, заради които преди време бихме тревога, че се продават на безценица за изграждане на фотоволтаичен парк. Да, точно тези парцели, за които се твърдеше, че са непривлекателни и затова първоначалната им цена бе ниска, според оценител, разбира се. Ние успяхме да докажем, чрез експерти, че имотът е доста по-скъп, и смятаме, че с това осуетихме опит за злоупотреба с общинска земя“, коментира в публикацията си Келешев и припомня, че Община Смолян притежава 26,08% от капитала на "Рожен Експрес" АД, към 10 май 2022 година.

Емил Келешев изразява и съмнения относно случващото се и предполага, че може би някой е намерил хитър начин да заобиколи решението на Общински съвет, с което бе спряна продажбата на въпросните парцели.

Той задава и няколко въпроса около случващото се, опитвайки се да разбере как се е стигнало до тази ситуация.

В опит да се осветлят в детайли всички подробности около взаимоотношенията между Община Смолян и „Рожен експрес“, както и как се е стигнало до намесата на частен съдебен изпълнител между тях е и целта на питането на Камбарев до градоначалника Николай Мелемов.

Вирни се горе