„Нарисувай ми човек“ – нов проект на Фондация „За Родопите“

„Нарисувай ми човек“ – нов проект на Фондация „За Родопите“

„Нарисувай ми човек“ – нов проект на Фондация „За Родопите“ за деца със специални образователни потребности със субсидия от Национален фонд „Култура“

Фондация „За Родопите“ спечели субсидия от НФК за реализиране на нов проект за деца със специални образователни потребности под наслов „Нарисувай ми човек“. Той е адресиран към деца и ученици със специални образователни потребности на възраст от 3 до 12 години, които се обучават в общообразователни детски градини и училища на територията на област Смолян, както и към техните родители и преподаватели.

Проектът включва създаването на нов театрален спектакъл за деца със специални образователни потребности на възраст до 12 г със заглавие „Нарисувай ми човек“ и неговото разпространение в 10 различни локации в област Смолян, заедно с интерактивната танцова работилница „Един ритъм“. В град Смолян ще се проведе и обучителен модул за учители, възпитатели и родители от детско-юношеския психиатър д-р Здравка Янева на тема „Невроразвитие – етапи, създаване на умения и нарушения“.

Основен партньор на Фондация „За Родопите“ е Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Смолян. Проектът има партньор и в лицето на Регионално управление на образованието – Смолян. Основен спомоществовател е Национален фонд „Култура“ чрез програмата „Социално ангажирани изкуства“.

Творческият екип, който ще реализира спектакъла се състои от Петър Тодоров (cценарист, режисьор и продуцент), Ханна Шварц (xудожник), Милен Апостолов (композитор), Десислава Минчева (pазработка и изпълнение), д-р Здравка Янева (детско-юношески психиатър, консултант). Автор на работилницата „Един ритъм“ е Руси Йосифов (танцьор и преподавател). Координатор на локациите е Таня Бошнакова. Специалист по връзки с обществеността е Соня Йосифов.

Вирни се горе