Напусна ни проф. д-р Георги Узунов

Напусна ни проф. д-р Георги Узунов

Напусна ни проф. д-р Георги Узунов, д.м.н., специалист по Образна диагностика, ръководител на сектора по рентгенология към Катедрата по рентгенология и радиология в МУ-Варна /1983-1991/, уважаван специалист, колега и преподавател. Проф. Узунов е родом от Смолян.

Професор Узунов се дипломира като лекар във Висшия медицински институт в Пловдив през 1966 г. Започва лекарската си практика като участъков педиатър в болницата в Балчик (1966-1969). Последователно е асистент в Катедрата по рентгенология и радиология на МУ-Варна от 1969 г, доцент от 1983 г. и професор от 1991 г.

Защитава кандидатска дисертация през 1978 г. на тема „Рентгенологично изследване на регионалната белодробна функция при вродени сърдечни пороци и белодробни заболявания" и докторска дисертация през 1985 г. на тема „Функционално-диагностични и терапевтични възможности на ангиографията“. Научните интереси и практика на проф. Узунов са свързани с интервенционалната рентгенология и ангиологията. Работил е всички методи на образната диагностика - ехографияПроф. Узунов посвети повече от 55 години на науката и пациентите-отзивчив, благороден и всеотдаен до последния си ден!

Умееше да внесе спокойствие с усмивката си и в най-оглушителната тишина.

Професор Узунов ще остави светъл спомен в сърцата на всички, които са се докоснали до личността му!

Поклон!

Траурната церемония и опелото ще се състоят от 11:00 часа на 20 Април 2024 г. в новия гробищен парк в квартал Виница.

Вирни се горе