НАП Смолян събра над 115 000 лв. от продажба на имущество на длъжници

НАП  Смолян събра над 115 000 лв. от продажба на имущество на длъжници

Над 115 хиляди лева събраха публичните изпълнители от Националната агенция за приходите /НАП/ в Смолян след продажба на активи на длъжници през 2022 година, съобщиха от офиса на приходната администрация в града. Става дума за превозни средства и вещи, обявени за търг заради данъчни и осигурителни задължения на досегашните им собственици. С приходите от реализираните продажби, изцяло или частично се погасяват неплатените в срок данъчни и осигуровки. Събраните приходи са от проведени 162 търга с реализирани продажби през 2022 година.

Най-много около 93 хил. лева, са събрани от продажбата на моторни превозни средства. Публичните изпълнители са продали още машини и различни дребни движими вещи. Информация за предстоящите търгове през 2023 г. може да се получи от Портала за продажби на НАП.

От приходната агенция препоръчват на гражданите и фирмите да ползват е-услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код /ПИК/ или квалифициран електронен подпис /КЕП/, за да се информират дали имат задължения и какъв е актуалният им размер. В случаите на образувано изпълнително производство, клиентите, които изпитват финансови затруднения, могат да се обърнат към компетентния публичен изпълнител, за да обсъдят подходящи мерки за обезпечаване и заплащане на просрочените задължения.

Вирни се горе