Намериха прострелян бизнесмен в гората край Смолян

Намериха прострелян бизнесмен в гората край Смолян

Тепърва ще се изяснява, дали някой го е прострелял умишлено или се касае за самонараняване

58-годишният бизнесмен от Смолян Косьо Барбудов е намерен прострелян в гориста местност край града. Той е в болница с опасност за живота. „Сигналът за прострелян мъж е подаден на тел.112. Към момента е в стабилно състояние, но е критично. Опериран е. Намерен е в гориста местност край Смолян. Той не е ловец, не притежава оръжие. Прострелян е с пистолет“, заяви старши комисар Костадин Пачеджиев – директор на ОДМВР в Смолян.

“Пациента е с огнестрелна рана на предна гръдна стена. Няма засегнати бял дроб и други органи. В съзнание е, адекватен, но все още състоянието му е критично”, коментира за Smolyannews.com д-р р Красимир Събев, началник на ОАИЛ в смолянската болница.

Днес,29 април стана ясно,че криминалисти на областната дирекция изясняват всички факти и обстоятелства около инцидент, възникнал вчера в района на местност Варадила землище на гр. Смолян в близост до параклис „Свети Спас“. Сигнал за прострелял се с пистолет мъж е подаден на спешния тел.112 към 14.40 часа. На място веднага са пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ. Установена е самоличността на пострадалия –местен жител, който е транспониран в болница и след оперативна намеса е оставен за лечение, без опасност за живота. Установено е, че оръжието не е негова собственост, предоставено му е от законния собственик- също жител на Смолян. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около инцидента продължава под надзора на Окръжната прокуратура – Смолян.

Барбудов през последните години се занимава с рентиерство.

Вирни се горе