Наказателното производство за канабиса в тревните площи в центъра на Смолян е спряно

Наказателното производство за канабиса в тревните площи в центъра на Смолян е спряно

Образуваното наказателно производство за канабиса, открит в тревните площи в центъра на Смолян е спряно, според информация от Районната прокуратура.

Спирането е поискано от разследващите, след като остава неразкрит извършителят на престъплението, за което се предвижда затвор от 2 до 5 години. Съгласно прокурорското постановление ще продължи издирването на засадилия 72 стръка конопени насаждения, предаде БТА.

Канабисът бе открит през юни в тревните площи пред бившия хотел „Смолян“, на стотина метра от сградите на Общинската и Областната администрации. Иззетите от полицията растения от рода на конопа са с общо тегло 289 грама, а височината на стръковете достига 54 сантиметра. При полицейската проверка се установи, че наркотичните растения са равномерно разположени по цялата дължина на тревните площи до тротоара. Спряното досъдебно производство е за засаждане и отглеждане на високорискови наркотични вещества. Извършената физико-химическа експертиза е установила марихуана с нето тегло 54 грама и 2 процента съдържание на активен компонент тетраканабинол. Засадените наркотични растения се оценяват на обща стойност 324 лева.

Вирни се горе