Наградиха участниците в националният конкурс „Пътен полицай на годината“

Наградиха участниците в националният конкурс „Пътен полицай на годината“

Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се проведе за 28-и път. По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори, като всяка ОДМВР излъчва по един отбор, а дирекцията - домакин има право да сформира два. Тази година в състезанието участваха и сформирани дамски отбори. Участниците се състезаваха в дисциплините: Теоретичен изпит по специализирана подготовка; Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика; Стрелба с пистолет; Майсторско управление на автомобил; Майсторско управление на мотоциклет.

В индивидуалната дисциплина „Оказване на първа долекарска помощ“ най-добре се представи Николай Стойчев от ОДМВР - Сливен, следван от Андрей Йорданов от ОДМВР - Габрово и Румен Евтимов от ОДМВР - Смолян. Георги Соколов от ОДМВР – Кюстендил завоюва първото място в дисциплината „Управление на автомобил“. Второто и третото място спечелиха участниците от СДВР – Андрей Йорданов и Мартин Пасков.

При мотоциклетите най-добро представяне направи Венко Велчев от ОДМВР – Хасково. Негови подгласници станаха Румен Евтимов от ОДМВР - Перник и Ангел Исаев от ОДМВР - Велико Търново.

Най-добър резултат по „Теоретична подготовка“ показа Елизар Илиев от ОДМВР - Габрово, следван от Румен Евтимов от ОДМВР - Перник и Деница Господинова от ОДМВР - Русе. Представителката на русенската областна дирекция бе най-точна в стрелбата с пистолет. На второ и трето място се класираха Марин Минков от Ямбол и Севдалин Шиков от Смолян.

При дамите най-добър резултат показаха представителките на ОДМВР – Русе - Деница Господинова и Татяна Чобанова. Третата позиция зае Мелиса Халилова от ОДМВР - Шумен.

Победителите получиха наградите си на официална церемония в столицата в присъствието на заместник-директора на ГД „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров, началника на отдел пътна полиция в ГДНП комисар Димитър Мичев, председателя на СБА Емил Панчев, зам.-председателя на БЧК д-р Надежда Тодоровска, директора на ИААА Бойко Рановски, зам.-председателя на ДАБДП Мария Лазарова, както и предходни ръководители на „Пътна полиция“.

Вирни се горе