Наградиха участниците в конкурса „Годишни награди за работодател, инвестирал в здравословни и безопасни условия на труд в област Смолян“

Наградиха участниците в  конкурса  „Годишни награди за работодател, инвестирал в здравословни и безопасни условия на труд в област Смолян“

Ръководството на Областна администрация награди участниците в конкурса „Годишни награди за работодател, инвестирал в здравословни и безопасни условия на труд в област Смолян“. Събитието се провежда за първа година под егидата на областния управител на област Смолян и е по повод 28 април – Световен ден на безопасност и здраве при работа.

„Основната ни цел е да се насърчат усилията на все повече представители на институциите и бизнеса, както и конкуренцията между тях, което ще доведе до по-ефективни политики, насочени към подобряването на условията на труд в област Смолян“, каза областният управител Емил Хумчев. „На днешния ден, искам да пожелая на всички работодатели и техните служители да бъдат здрави, а за това е необходимо да им бъдат осигурени условия за безопасна и здравословна работна среда. Убеден съм, че всички работодатели и институции ще продължат да прилагат законодателството и да реализират политики за подобряване на условията на труд в област Смолян“, добави още областният управител.

Номинациите бяха в следните категории: Инвестиция в подобряването на работната среда, с цел опазване живота, здравето и работоспособността на работниците и служителите; Обучение на персонала за познаване и спазване на здравословните и безопасни условия на труд; Въведена иновация в подобряването на условията на труд.

Смолянската фирма „Арексим Инженеринг“ -ЕАД e избрана за работодател, който отговаря и на трите обявени категории. В категория „Инвестиция в подобряването на работната среда, с цел опазване живота, здравето и работоспособността на работниците и служителите“, са класирани „Амер Спортс“-ЕООД-гр. Чепеларе и Териториално поделение на НОИ-Смолян, в сектор административна дейност.

В категория „Обучение на персонала, вкл. мотивационно, за познаване и спазване на здравословните и безопасни условия на труд“, е избрана „Михалково“-АД-с. Михалково, община Девин.

На събитието присъстваха и членовете на Областния съвет по безопасни и здравословни условия на труд. Директорът на „Инспекция по труда“-Смолян Емилия Даракчиева приветства идеята.

„Много се радвам, че поставихте началото на тази инициатива. Уверявам ви, че в област Смолян има работодатели, които не отстъпват и поддържат европейско качество по отношение на условията на труд. Много съм удовлетворена и от факта, че в лицето на нашата инспекция те виждат един партньор, а не само проверяващ орган. Надявам се тази инициатива да продължи и участниците в конкурса да се множат с всяка изминала година“, каза още Даракчиева.

Ръководството на Областна администрация-Смолян награди участниците в конкурса „Годишни награди за работодател, инвестирал в здравословни и безопасни условия на труд в област Смолян“.

Вирни се горе