Наградиха победителите в състезанията на „Зимен университет 2022“

Наградиха победителите  в състезанията на „Зимен университет 2022“

Заместник областният управител на Смолян Явор Руженов награди победителите в състезанията на „Зимен университет 2022“, който се проведе от 20 до 23 март в Пампорово. Проявата се организира от Националното представителство на студентските съвети и Асоциация за университетски спорт „Академик“. Началото на проекта е дадено през 2009г. в Боровец, а тази година Пампорово е домакин на XII-тото издание на „Зимен университет 2022“. Целта на организаторите е популяризирането на непрофесионалния спорт сред студентската младеж в България посредством състезания в различни видове зимни спортове. От името на областния управител на Смолян Емил Хумчев, Руженов поздрави участниците и им пожела да бъдат здрави, ученолюбиви и да сбъдват с лекота мечтите си.

„Чрез реализирането на подобни инициативи Вие привличате всяка година все повече млади хора към зимните спортове. Българските студенти са ученолюбиви и амбициозни, но могат и да достигат завидни постижения в спорта и Вие го демонстрирате! Поздравявам Ви, че сте избрали Пампорово за провеждането на проекта, защото условията за зимни спортове тук са отлични, а курортът е гордост за нас, родопчани!“, каза в приветствието си Явор Руженов.

Близо 350 студенти от висши училища в България, в това число спортни клубове и делегации, студентски организации и индивидуални представители, се включиха в тазгодишното издание на „Зимен университет 2022“.

Вирни се горе