НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОСМОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "СТОЯН ПОПРАТИЛОВ"

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОСМОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "СТОЯН ПОПРАТИЛОВ"

В община Смолян бяха наградени победителите в Областното математическо състезание „Стоян Попратилов“,което е посветено на името на един от най-видните математици. Осмото състезание се проведе на 14 октомври т.г., участие в него взеха 346 ученици от цялата област.Бяха излъчени победители в шест категории. Класиралите се на първо, второ и трето място получиха предметни награди, осигурени от Община Смолян, ПУ "Пайсий Хилендарски"- Филиал Смолян и РУО. Грамоти бяха връчени на заелите четвърто, пето и шесто място.

Наградите връчиха секретарят Момчил Николов, началникът на РУО Никола Запрянов и Анна Камбарева, председател на Съюза на математиците в България -секция Смолян.

На участниците от 12-и клас, класирали се на призовите места, ще се признава оценка за прием във Факултета по математика, информатика и информационни технологии на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Организатор на състезанието е СМБ-секция Смолян с подкрепата на ПУ „Паисий Хилендарски“, Филиал Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.

Състезанието е част от инициативите, посветени на празника на град Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността, съобщиха от общинската администкрация.

Вирни се горе