НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОБЩИНСКИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ РЕЦИТАТОРИ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ -150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ“

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ОБЩИНСКИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ РЕЦИТАТОРИ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ -150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ“

В РДТ „Николай Хайтов“ бяха наградени победителите в Общинския конкурс за млади рецитатори „Васил Левски – 150 години безсмъртие“. Той е посветен на бележитата годишнина от гибелта на Апостола.

В конкурса участваха 49 деца, разпределени в три възрастови групи - от 1-ви до 4-ти , от 5-и до 7-и и 8-12 клас. Преди награждаването, спектакъл за Левски, изпълниха талантливите деца от Детска градина „Родопчанче“ в Смолян. Председателят на Общински комитет „В.Левски“ Таня Марева благодари на организаторите на конкурса - Община Смолян, РУО - Смолян, ППМГ „Васил Левски“ -Смолян, Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян и Общинския комитет „Васил Левски“ в Смолян. Тя посочи, че събитието е част от инициативите, посветени на 150-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Историкът коментира още, че журито е било изключително затруднено да класира победителите, защото всички участници са се представили много добре.

Наградите на отличените връчиха зам.-кметът Марин Захариев, началникът на РУО Никола Запрянов и директорът на РДТ „Николай Хайтов“ Румен Бечев.

Победителите получиха ваучери за книги, осигурени от Общобългарския комитет „Васил Левски“ – София по проект за оказване на съдействие на общинските комитети за отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Левски, финансиран от Министерството на културата. Всички участници в конкурса ще получат грамота от Общински комитет „Васил Левски“.

По-рано днес децата се представиха на две сцени. Най-малките изпълнители на произведения за Левски се изявиха на сцена в РБ „Н. Вранчев“, оценявани от жури с председател Светлана Хаджиева, директор на библиотеката. Учениците от втора и трета възрастови групи рецитираха поезия или белетристични текстове, посветени на Апостола, в Зала 2 на РДТ пред жури с председател актрисата Емилия Ованесян.

Вирни се горе