Наградиха активни читатели на Филиала на библиотеката

Наградиха активни читатели на Филиала на библиотеката

Директорът на Регионална библиотека „Николай Вранчев” Светлана Хаджиева връчи наградите за читател на годината на Мария-Йоана Николова от 3 ”а” клас и на Лара Ахмет от 2 „б” клас и двете – ученички в СУ „Св.св. Кирил и Методии” – гр. Смолян. Децата са читатели във Филиал „Стар център” – Смолян, където редовно заемат за вкъщи книги. За половин година, откакто е открит филиала двете момичета са прочели по повече от 50 книги.

Лара сподели, че любимата й книга са историите за Хитър Петър, а Мария обича да чете за морета и океани. Награждаването се проведе пред учениците в двата класа в присъствието на директора на училището Росица Шехова и класните ръководители на двата класа –Мария Гаджева и Севда Рабинева. Децата получиха грамота, ваучер за книги и статуетка. А класните ръководители и директорът – изданието на библиотека календар „Местни дати и събития за област Смолян”.

Награда за „Най-активно” участие на клуб „Приятели на книгата” в дейности на Регионална библиотека бе връчена и на учениците от 3 клас при ОУ „Юрий Гагарин”. Децата и техните учители приеха наградата с признателност, връчена от директора на училището – Йорданка Дюлгерова.

Вирни се горе