Награди за участниците в конкурса за анимация в Scratch среда

Награди за участниците в конкурса за анимация в Scratch среда

На 8 ноември приключи организираният от Регионална библиотека „Николай Вранчев” конкурс за анимация в Scratch среда. Той бе иницииран по повод европейската седмица на програмирането и в него се включиха ученици от област Смолян от 3, 4 и 5 клас.

Темата на работната задача „Приключение с книжка” провокира децата към създаване на едноминутна компютърна анимация, в която да покажат уменията си за програмиране в Scratch среда и да разкажат история, свързана с книгите. Получените анимации затрудниха журито в избора на победител, защото показаха добро програмно ниво, съчетано с интересни творчески идеи. Забавните и същевременно поучителни анимации разкриха любовта на децата към книгата и показаха въображението им, което се провокира при интересни теми.

Жури в състав инж. Галина Жукова – гл. експерт ИО в Библиотеката и художника Стефан Данчев от Художествена галерия Смолян определиха победителите в конкурса

Първо място – Мартин Асенов Нанов – 4 клас, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград

Второ място – Асен Веселинов Домбов – 5 клас, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград

Трето място – Валерия Димитрова – 4 клас, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград

Поощрителна награда – Божидар Боянов Цветков, 4 клас, СУ „Христо Ботев” гр. Девин

Наградите за първите трима са грамоти, енциклопедии и книжки за програмиране, а всички останали участници получават грамоти и книги.

Благодарим на всички включили се в конкурса ученици и вярваме, че винаги ще бъдат активни читатели и няма да спират да търсят магичния свят на книгите!

Вирни се горе