Надзирателите не се отказват от националния си протест

Надзирателите не се отказват от националния си протест

Без резултат остана срещата на ГД "Изпълнение на наказанията" със Синдиката на служителите в затворите.

Според синдиката е некоректно служителите да се заблуждават за приложимостта на оповестените намерения за установяване на 12-часов работен график с ритмичност, позволяваща повече време за почивка.

По време на разговора представителите на синдиката не са получили и необходимите разяснения, включващи статистически данни, пълна, информация по поставените в писмен вид по-рано въпроси по темата, както и други въпроси относно корупцията, насилието, условията на труд, защитата на служителите и доходите в условия на инфлация.

Това на практика поставя организацията в положение на невъзможност да положи усилия и върне обмислен отговор, с което да бъде постигнат добър резултат и излизане на страните от ситуацията, след поредицата от действия на професионалното и политическо ръководство, довели до напрежение в системата и влошаване на социалния диалог, посочват от ССЗБ.

Синдикатът е категоричен, че не може безкритично да приеме политически, конюнктурни и други съображения, неподплатени с предварително изготвен анализ на въздействието, който включва преценка на множество важни фактори.

Това означава, че националният протест на Синдиката на служителите в затворите в България, насрочен за 25 октомври, става все по-вероятен.

От ССЗБ призовават институциите да променят културата си на поведение, като открито признават и обсъждат проблемите на служителите в сектора за сигурност, а не ги "замитат и омаловажават".

Вирни се горе