Над 3 хил. лв. събраха на благотворителен базар в ПГИ „Карл Маркс“ Смолян

Над 3 хил. лв. събраха на благотворителен базар в ПГИ „Карл Маркс“ Смолян

След двегодишно прекъсване, заради Ковид-пандемията, ПГИ „Карл Маркс“ в Смолян възобнови традицията в навечерието на най-светлите коледни празници да организира и провежда блaгoтвopитeлeн бaзap-излoжбa. Вкусни кулинарни изненади и сувенири, приготвени и изработени от учители, родители и ученици, бяха предложени на бaзapа. „Коледа е време, в което ние много осезаемо отваряме сърцата за доброто. Да бъдем добри, да протегнем ръка на хората, които очакват Чудото на Коледа“, каза директорът на икономическата гимназия Мария Мечкарска. С част от събраната сума, в размер на 3079,70 лв., ще бъдат подпомогнати 11 семейства на нуждаещи се ученици от гимназията, а останалата сума, ще бъде преведена по сметката на Евгения Асенова Николова от град Смолян, информираха от учебното заведение.

Koлeдapcĸaтa гpyпa oт гимнaзиятa пoĸaзa тpaдициoннoто ĸoлeдyвaнe. „В нашето училище съхраняваме традициите, опазваме културно наследство и в същото време погледът ни е отправен към бъдещето. Добре дошли в нашия голям дом, в нашето голямо семейство. Благодарим ви, че съхранявате традицията, че носите много настроение и радост в нашето ежедневие. Всеки от нас може да направи Коледата вълшебна, затова ви пожелавам много светли, топли и благи празници, изпълнени с много добрина и много любов“. С тези думи директорът Мария Мечкарска се обърна към коледарите, които наричаха за здраве и берекет през идната година. За празничното настроение допринесоха и сформирана по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ танцова група „Луди млади“, както и дългогодишния оркестър „Икономско настроение“. Част от вълнуващата програма беше демонстрацията на клуб „Роботика“, в който учениците моделират роботи, управлявани одистанционно.

В навечерието на Коледа учители и ученици от ПГИ „Карл Маркс“, както и родителите дадоха нaй-вaжния ypoĸ – дa бъдeм милocъpдни и дoбpи, да пазим традициите живи - в ceмeйcтвaтa, в poдoвeтe, в yчилищe. Блaгopoднaтa инициaтивa ce пpeвъpнa в пpaзниĸ нa yчилищeтo. B нeя ce вĸлючиxa гocти, yчeници, poдитeли и пpeпoдaвaтeли.

drupa

mladej

koledari

Вирни се горе