Над 20 са участниците в Първия областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“

Над 20  са участниците в  Първия областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“

Над 20 земеделски стопани, преработватели на земеделска продукция, майстори и занаятчии, се включиха в Първия областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“. Проявата бе открита от изпълняващият длъжността „Секретар на Областна администрация – Смолян“ Андрей Кадишев, който поздрави участниците.

„Първо искам да благодаря на нашите партньори, с които реализирахме тази инициатива – Областна дирекция “Земеделие“ -Смолян, Съвети в земеделието- Смолян, Държавен фонд „Земеделие” –Разплащателна агенция Смолян и Регионална занаятчийска камара. Ние като Областна администрация винаги ще инициираме и подпомагаме такива инициативи в полза на работещите във всеки отрасъл“, каза Кадишев.

„В рамките на седмица тук ще можете безплатно да предложите своята продукция, ще имате възможност да получите актуална информация и консултации за кандидатстване с проекти по подходящи схеми и мерки, възможностите за получаване на субсидии и разработване на проекти, ще можете да отправяте различни въпроси към специалистите, ще обсъдите проблемите, ще обмените опит и идеи. Гостите и посетителите пък ще могат да си закупят от предлаганите продукти.“. С тези думи Андрей Кадишев се обърна към участниците и пожела успех на всички.

И.д. „Секретар на Областна администрация“ връчи майсторското свидетелство на Бойка Казарева от Община Баните. Тя се занимава с художествена обработка на камъни и участва със свои експонати в Първия областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“.

Участниците бяха поздравени и от председателят на Регионална занаятчийска камара- Смолян Недко Пашамов. През настоящата година РЗК-Смолян ще отбележи своята 20-годишнина с различни инициативи.

Над 20 са участниците в Първия областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“

Вирни се горе